Kilde: Unsplash

At teknologien bevæger sig hurtigt, kan der næppe stilles spørgsmålstegn ved. Det virker også til at tempoet kun går én vej: opad. Det er umuligt at sige lige nu, hvad grænsen er. Ting som ressourcer og økonomi spiller naturligvis ind på udviklingen, men innovationen ser ud til ingen grænser at have. Det bevæger sig også på mange områder hen imod at tingene skal være automatiske, for at imødekomme kravene fra forbrugere i dag. Så, sker der noget lignende på betting-markedet?

Hvorfor er det relevant?

Er det relevant om sportsbetting kan automatiseres? Ja! I dag er der et stort behov fra forbrugerne for, at kunne finde en ekstra eller øget indtægt, spare tid, eller øge komfort. Intet af det er relevant for betting, så hvorfor nævnes det her? Simpelt: I dag er der mulighed for at lavet automatiseret handel med aktier eller kryptovaluta. Du kan få køleskabe der selv minder dig på, hvad du skal have på indkøbslisten, så du ikke selv skal sørge for det, og du kan få alle bookinger, aftaler tips og tricks samlet på så få steder som muligt. Alt i alt, er idéen i dag ligetil: at gøre tingene ligetil, gerne automatiske og tilgængelige for alle med så få skridt som muligt.

Er konceptet muligt i betting-verdenen?

Fra et teknologisk synspunkt er det muligt på betting-sites også. Typisk bruges automatisering til at opdatere informationen på siden. Så når du skal bruge den sidste nye information, der er ændringer i sidste øjeblik eller anden info der hurtigt kan blive for gammelt, så kan en algoritme sørge for, altid at have dataen opdateret. Så du kan ikke få automatisk betting, men sider som Mr Green har typisk algoritmer der sørger for, at holde tingene så opdaterede som muligt.


Kilde: Unsplash

Så nej, ingen automatisk betting! Men heldigvis automatisk dataopdatering. Idéen med sportsbetting er ikke, at det skal være en indtægt, men at det skal være sjovt, spændende og et spil. Det element ville blive fjernet, hvis de nogensinde blev automatiserede. Plus, det kan være sværere at holde det ansvarligt, hvis det er automatisk, og det er også en grundstamme i konceptet. Det er umuligt at sige om det nogensinde kunne ske, men som tingene er i dag, ser vi det som en positiv ting, at dine bets placeres manuelt, alt imens alle data hentes automatisk.

Betting-konceptet bør beskyttes

Som nævnt ville ovenstående ændre fundamentalt ved hvordan betting foregår, hvilket nok gør at det ikke kommer til at blive automatiseret lige foreløbigt. Men det ér en relevant diskussion at holde øje med, i takt med at mange andre produkter og services finder nye måder at gøre tingene på. Vi tvivler på at det sker, men alle leder efter nye muligheder. Se på hvordan teknologien har udviklet sig de sidste 100 år. Hvad med de sidste 50? 30? Udviklingen accelererede helt ekstremt for omtrent 20 år siden da smartphones begyndte at gøre sit indtog, og det går kun én vej. Men det er vigtigt at produktet i sin grundform forbliver det samme, ellers ødelægges oplevelsen og konceptet.