Gode råd om online markedsføring

De fleste anerkender i dag at online markedsføring og SEO er mere effektiv end traditionel markedsføring i aviser, tv og print. De traditionelle medier kan have sine fordele, men de færreste mindre virksomheder har mange hundrede tusinde kroner i deres markedsføringsbudget. Derfor er anvende de i højere grad de digitale muligheder der findes i dag. Selvom alle taler om online marketing så er der også en del forvirring om hvad det dækker over. Så her et par gode råd:

 

Online markedsføring er andet end Google AdWords

Google er nr.1 når det gælder informationssøgning i Europa og USA og dermed også en af de bedste online markedsføringskanaler. Men det er efterhånden også den dyreste af de online muligheder, der findes. Prisen på annoncerne på Google fastsættes efter et auktionsprincip. Man byder om at få den bedste placering – og prisen ændres hele tiden. Altså udbud og efterspørgsel. Det betyder desværre også at prisen typisk går op. Ofte hver dag. Så man vil opleve at ens priser lige pludselig er 3-4 gang højere end i starten. Derfor kan det hurtigt blive dyr fornøjelse at reklamere på Google. Et godt alternativ til Google kan være søgemaskinen Bing, som ejes af Microsoft. Her er klikpriserne typiske noget lavere da konkurrencen om de bedste placeringer ikke er så hård som hos Google.

Instagram er et godt alternativ til facebook

De fleste har hørt om mulighederne for at annoncere på facebook. Muligheden for at målrette annoncerne er utallige og det gør facebook til en effektiv kanal. Men har du nogensinde overvejet at bruge Instagram i stedet? Særligt målgruppen 15-30 år er at finde på Instagram. Så hvis det er dine kunde, så glem alt om facebook. Facebook er for dem over 30 år. Ja, måske enda over 40 år. De yngre mennesker holder til på Instagram og andre sociale medier. Facebook er lidt for meget et sted for forældre og bedsteforældre. Så hvis din virksomhed skal være hip, så er det på Instagram det sker.

SEO er stadig en nødvendighed

Søgemaskineoptimering, ofte forkortet seo, er stadig en vigtig del af din online markedsføring. Men hvor reklamer er en hurtig løsning, så er seo et langsigtet arbejder, der kræver stor tålmodighed. Der er ingen quick fix her. Selvom man sagtens kan finde firmaer på nettet, der over en hurtig og god løsning, så passer det ikke. Hvis man skal undgå at blive straffet af Google for at handle i mod deres regler, så skal man gå varsomt til værks med søgemaskine optimeringen. Det bedste er at øge antallet af kvalitetslinks stille og roligt. Lad vær med at køb 1000 billige links på Fivrr eller lignende tjenester. Risikoen for at blive straffet af Google er simpelthen alt for stor. Lav en klar strategi for dit seo arbejde. Hvilke sider skal du samarbejde med at skaffe links på? Kan du skrive indlæg til andre sider, som vil være relevante og værdifuldt content for dem (og give dig et gratis link)? Endelig kan du også købe dig til sponsorerede indlæg, men igen: pas på! Google er ikke glad for sponsorerede indlæg og du kan blive straffet hvis du overdriver det. Så alting med måde!
Hastighedsoptimering – er det vigtigt? Bestemt. Du må ikke glemme hastighedsoptimering af hjemmesider, det er vigtigt at din hjemmeside loader hurigt!

Hvis du har brug for flere gode råd, så er der masser af hjælp at hente i dette forum med guides og hjælp til linkbuilding: linkbuilding forum.

Comments are closed.